Otvoren 5. VaClaF

U prepunoj staroj crkvi u Varešu večeras, 14.09.2017. godine otvoren je 5. Vareš clasic festival (VaClaF).

Uvodnim riječima obratili su se župnik fra Mirko Majdandžić, predsjednik Udruge Emil Milo Cipra gospodin Petar Jelić i austrijski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Martin Pamer.

„Ovogodišnji festvial djeluje pod motom „zajedno“ što se može protumačiti na dva načina i to da radimo i djelujemo zajedno, ali isto tako da na kraju imamo zajednički cilj za jedno. Pokažimo svoje različitosti i djelujmo zajedno i ostvarimo cilj da nam u Varešu bude ljepše i bolje i neka to bude ono na kraju za jedno“, naglasio je u svom izlaganju fra Mirko Majdandžić.

„Prije devet godina krenuli smo s Miholjskim koncertom da bi danas imali već peti međunarodni festival klasične glazbe koji je postao prepoznatljiv ne samo u Varešu i Bosni i Hercegovini nego i šire. Krenuli smo s domaćim glazbenicima iz Osnovne škole pod vodstvom danas umjetničke direktorice Andree Nikolić koja je za sve ove godine dala sve od sebe da na ovaj način promovira Vareš i kulturu našeg grada, što će vjerujem i u narednim godinama bit tako“, rekao je predsjednik Udruge Emil Milo Cipra Petar Jelić.

Punih sat i pol publika je uživala u izvedbama Banjalučke filharmonije pod vodstvom dirigentice Vanese Kremenović, a u drugom dijelu nastupile su sestre Andrea i Ivana Nikolić i dugogodišnji gost festivala Bas Jongen.

Tijekom večeri priređeno je malo iznenađenje, naime, Zoran Martinović iz Novog Travnika koji izrađuje violine, došao je na festival i darovao jednu od violina i izrazio samo jednu želju, a to je da se na njoj svira.

Posjetitelji su puni utisaka nastavili druženje ispred stare crkve uz prigodan koktel.